DISC golf
pPiljubljena poletna aktivnost na Kopah, ki združuje elemente tradicionalnega golfa s preprostostjo in dinamiko metanja diskov (frizbijev).

Namesto udarjanja žoge v luknjo, se igralci trudijo vmetati disk v posebej oblikovano kovinsko košaro. Cilj je enak kot pri golfu: končati progo s čim manj meti.

Igra se začne z izmetno cono, kjer igralec izvede prvi met. Za vsak naslednji met se igralec postavi na mesto, kjer je pristal prejšnji disk. Okoliški teren, ki ga zaznamujejo drevesa, grmičevje in razgiban relief, zagotavlja dodaten izziv za disk golfiste. Igra se zaključi, ko disk pristane v košari po zadnjem metu.

disc golf (1)
Na Kopah boste našli

Na Kopah boste našli MultiGolfPark, inovativno športno igrišče, ki združuje več različnih športov, med njimi park golf, disk golf in nogogolf. To omogoča več zabave in več športa za vse generacije. Vsi trije športi so enostavni za razumevanje in se jih lahko hitro naučite, ne zahtevajo pa dolgotrajnega usposabljanja ali kompleksne športne priprave.

Proge na tem igrišču so krajše in bolj preproste v primerjavi s specializiranimi igrišči, kar omogoča, da se zabavajo otroci, starši in celo stari starši hkrati. Poleg tega dodatne ovire, kot so drevesa, neraven teren in umetne prepreke, naredijo igro bolj zanimivo in dinamično.

Koncept igrišča je zasnovan tako, da različni igralci lahko istočasno igrajo različne športe na istem mestu, pri čemer je končni cilj za vse tri športe enak. Na koncu vsake proge se nahaja diskgolf koš z integrirano luknjo za park golf in nogogolf, kar ustvarja celovito doživetje in možnost različnih izzivov na istem igrišču.

Scroll to Top