Smučišče Kope

Ko vas pot zanese na Koroško, za en dan ali za večdnevni oddih, markacija proti Kopam zmeraj kaže pravo pot. Pri nas se boste pozimi zavrteli v vrtincu smučarsko-snežnih avantur, v vseh ostalih letnih časih pa bo izbor aktivnosti v naravi še veliko pestrejši. Ob kombinaciji gibanja in sprostitve, na nadmorski višini 1.564 m, so Kope pravi raj za vse generacije. Koroški biser, ki leži vsega 12 km iz Slovenj Gradca, vas gostoljubno pričaka s pestro ponudbo, ne glede na letni čas.

Pozimi so Kope razgiban smučarski park, ki kot urejena zimska destinacija delujejo od leta 1972. Smučišča, ki so primerna tako za začetnike kot za izkušene smučarje in deskarje, se razprostirajo na 8 km urejenih smučarskih prog. Povezuje jih 5 vlečnic in 2 štirisedežnici. Ko sneg skopni, pa se naravni poligoni spremenijo v neokrnjen raj za kolesarje, pohodnike, ljubitelje zelene idile in podeželjskega utripa.

Na kolesarska raziskovanja se lahko podate sami, si pri nas izposodite e-bike, ali nam zaupate vodenje kolesarske ture. Na kolesu, kakor tudi peš, lahko raziščete neskončne gorske poti, jezera, prostrane planjave in barvite naravne oaze. Kope so privlačna destinacija za družine, za mlade, pa tudi za pare. V idiličnosti narave boste zlahka prepoznali lepoto tradicionalne romantike. Zaradi čudovitega naravnega okolja in razgibanosti ponudbe, so Kope vse bolj priljubljene tudi kot poročna destinacija, ki se zvečer prelevi v središče družabnega dogajanja s koncerti in zabavami.

Tisti, ki iščete trenutke zase, pa boste tukaj vselej našli tudi svoj mir. Morda ob sprehodu po energijskih točkah ali ob sproščujočem razvajanju v wellness centru. In ker je popolno razvajanje le tisto, ki zadovolji vse čute, boste pri nas deležni tudi odličnosti okusov domačih jedi.

Za pot pod noge ali umiritev svojega koraka, za dotik tradicije in domačnosti, za vrnitev v objem narave so Kope vedno prava izbira.

Scroll to Top

Kako do nas

Smer Ljubljana

* avtocesta smer Maribor —> izvoz Arja Vas —> Velenje —> Mislinja
* vozite skozi Mislinjo, naprej do kraja Šmartno pri Slovenj Gradcu
* na krožišču v kraju Šmartno pri Slovenj Gradcu, sledite smerokazu Kope in izberete prvi izvoz
* pot nadaljujete skozi kraj Šmartno in sledite ozki cesti, ki se vzpenja v gozdiček
* na vrhu vzpetine zavijete desno (smerokaz KOPE ) in nadaljujete pot po tej cesti nadaljnjih 13 kilometrov in prispeli ste na Kope!

Smer Maribor

* Iz smeri Maribora nadaljujemo pot do kraja Dravograd (cca 60 km)
* v Dravogradu sledite smerokazem za kraj Slovenj Gradec
* takoj za oznako kraja Slovenj Gradec je smerokaz za KOPE (levo).
* Pot nadaljujete cca 15 kilometrov po prednostni cesti in prispeli ste na Kope!